Zenica

Zenički izviđači oformili volonterski tim za pomoć starijim sugrađanima

U pomoć svojim sugrađanima starijim od 65 godina kojima je zabranjeno kretanje zbog koronavirusa, uključio se i volonterski tim Saveza izviđača grada Zenice (SIGZ), koji za sada broji 14 punoljetnih članova – kazao je u izjavi za Fenu predsjednik SIGZ-a Edin Šarić.

– Za sada naš tim sačinjava 14 mladih ljudi, uzrasta od 18 do 30 godina, ali bude li bilo potrebe uključit ćemo još neke svoje članove.

Naš će tim, a u skladu sa naredbom Kriznog štaba grada Zenica, djelovati prema uputama i instrukcijama Crvenog križa, čiji volonteri također obilaze stare i nemoćne te im pružaju pomoć u ovo vrijeme kada im nije dozvoljeno napuštati svoje domove – ističe Šarić.

Napominje da veliki broj  njihovih članova čine maloljetnici, te, zbog zabrane kretanja, ne mogu sudjelovati u volonterskom timu.

Kaže da  će Upravni odbor SIGZ-a pratiti naredbe i upute kriznih štabova svih nivoa vlasti.

Prošle je sedmice i Sportski savez tog grada pozvao sportiste da se dobrovoljno prijave te stave na uslugu Kriznom štabu civilne zaštite.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem