Info

Zenički ITC gradi zgradu Rijaseta IZ u BiH u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički ITC gradi zgradu Rijaseta IZ u BiH u Sarajevu – Plan je da sve radovi budu završeni do maja sljedeće godine, objašnjava dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH, podsjećajući da završetak radova finansira Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Projekt dovršetka izgradnje Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH na sarajevskim Kovačima odvija se u skladu sa ugovorenom dinamikom. Potvrđeno je to Faktoru u Vakufskoj direkciji Islamske zajednice u BiH. Kako nam je objasnio dr. Senaid Zajimović, direktor Direkcije, od radova koji se trenutno izvode, među najznačajnijim su postavljanje rigipsa na plafonima, popločavanje terasa kamenom, izrada i postavljanje unutrašnjih i kancelarijskih vrata, molerski radovi te oni na mašinskim i elektro instalacijama.

– Plan je da sve radovi budu završeni do maja sljedeće godine – kaže Zajimović, podsjećajući da završetak Upravne zgrade Rijaseta finansira Generalna direkcija vakufa Republike Turske, koja je sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice u BiH potpisala protokol.

Dokument između dvije vakufske direkcije potpisan je u oktobru 2017. godine, a u aprilu 2018. potpisan je ugovor između Rijaseta i izvođača radova – firme ITC iz Zenice, čime su i zvanično započeti radovi.

– Rok za završetak radova je dvije godine. Mi se nadamo da će biti završeni u ovom roku – objašnjava Zajimović.

Zajimović: Islamska zajednica će konačno dobiti sjedište kakvo i dolikuje jednoj vjerskoj zajednici

Finansijska kontrukcija, kada su u pitanju građevinsko- zanatski radovi, je zaokružena, a sve radove te vrste finansira Generalna direkcije vakufa Republike Turske.

– Riječ je o cifri od 11 miliona KM, koliko je prema projektu predviđeno da će biti utrošeno u završetak radova na ovom objektu. Važno je napomenuti da su u svrhu što kvalitetnije realizacije ovog projekta, uključeni brojni stručnjaci – kaže Zajimović.

U tom kontekstu, pored stručnog nadzora firme G4 iz Sarajeva, koja je obavezna nadzirati radove, sve se odvija i pod budnim oom projektanata – prof. Zlatka Ugljena i Huseina Dropića.

– Svim radovima se posvećuje posebna pažnja, jer ovaj objekat će zasigurno doprinijeti kvalitetnijem radu Islamske zajednice te njenih organa i ustanova. Islamska zajednica će konačno dobiti sjedište kakvo i dolikuje jednoj vjerskoj zajednici, a grad Sarajevo prelijepo arhitektonsko rješenje kojim će se moći ponositi u svijetu – podcrtava Zajimović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno