Ljudi

Zenički inžinjer u slobodno vrijeme pravi android igrice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nirhan Nikontović je zenički inžinjer, koji radi u uspješnoj porodičnoj firmi u našem gradu. Čitaoci Zenicabloga su ga prije nekoliko godina upoznali  preko fenomenalnih fotografija našeg grada. Izuzetan smisao za detalje, sjajni i prelijepi kadrovi izdvajali su njegove radove od niza sličnih pokušaja.

Nedavno smo saznali da Nirhan danas svoje slobodno vrijeme upražnjava stvarajući IT proizvode, preciznije android igre za mobilne uređaje. Nirhan, što je bilo manje poznato, još od 12. godine pokazuje zanimanje za programiranjem, rješavanjem jednostavnijih zadataka u “basicu”.

Nakon završetka studija usavršava programske jezike “Unity” i “Unreal Engine” u kojem su napravljeni mnogi svjetski poznati proizvodi poput “Call of Duty”,”Fortnite”…

Na Google Play za sada je samostalno lansirao četiri igrice: “Splash Cube Challange”, “Slice Smash: Break it all”, Lightning Ball: Return Home” i “Dish Runner”.

Njegove radove možete vidjeti na Google Play Store na OVOM LINKU.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno