Biznis

Zenički hotel Rudar uskoro ponovo na licitaciji, početna cijena oko tri miliona KM

Prodaja hotela “Rudar” u Zenici trebala bi biti pokrenuta ponovo narednih dana, a njegova početna cijena na licitaciji iznosit će oko tri miliona KM. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio v.d. direktor Rudnika mrkog uglja Zenica Dragan Peranović koji je dodao da će dio novca biti usmjeren i za rješavanje penzionsanja rudara koji još uvijek nisu dobili rješenja.

“Prodaja hotela ‘Rudar’ ranije nije održana do kraja zbog određenih problema oko uplate depozita u iznosu od 300.000 KM po potencijalnom kupcu. S obzirom da su svi problemi otklonjeni, narednih dana bi trebala biti ponovo raspisana javna prodaja hotela ‘Rudar’ čime ćemo regulisati penzionisanje naših penzionisanih rudara”, kazao je Peranović.

Prvu prodaju hotela Rudar u oktobru 2019. godine raspisao je Kantonalni porezni ured i to radi izmirenja poreznih dugovanja, a početna cijena na licitaciji iznosila je 3,1 milion KM. Hotel sa dvorištem i kafanom prodavao se po principu viđeno – kupljeno, a nalazi se u blizini zgrade RMU Zenica u blizini Glavne gradske magistrale.

Hotel već godinama nije u upotrebi, a uprkos tome već na prvoj prodaji javilo se nekoliko kupaca koji su bili spremni kupiti ovu nekretninu. Termin nove prodaje hotela bit će naknadno objavljen.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem