Politika

Zenički HDZ 1990: Znamo se dogovoriti i sa Bošnjacima i Srbima, nećemo dopustiti da nas Čović zavađa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički HDZ 1990: Znamo se dogovoriti i sa Bošnjacima i Srbima, nećemo dopustiti da nas Čović zavađa – Predsjednik Kantonalne organizacije HDZ 1990 u Zeničko-dobojskom kantonu Vinko Marić u cijelosti podržava pismo zamjenika predsjednika HDZ 1990 i predsjednika Kantonalnog odbora za Srednju Bosnu Antu Bilića u kojem je, kako se navodi u reakciji iz te stranke “ukazao na obmane i nedopustiva etiketiranja od strane vođe HDZ BiH Dragana Čovića.”

Marić smatra da je zadnji istup Dragana Čovića u kojem optužuje devedesetku zbog navodnog približavanja SDA jako pozitivan signal straha od sve veće snage i otpora samouvjerenih i prosviještenih hrvatskih domoljuba u Bosni i Hercegovini, “ali i još jedan uzaludni pokušaj podvale Hrvatima u Srednjoj Bosni, Žepču, Usori, bosanskoj  Posavini, a poglavito Hrvatima u RS.”

“Lijepljenjem gadljivih etika Čović zapravo šalje neprimjernu poruku da je izdajnik hrvatskih interesa svako ko želi kompromis i sa bošnjačkim strankama dok su, s druge strane, veliki  Hrvati i lideri samo oni koji prave političke predstave i tobože se svađaju sa bošnjačkim strankama, a teteoše Milorada Dodika”, rekao je Marić.

Optužio je Martina Raguža da daje potporu inicijativama i prijedlozima HDZ-a BiH u Domu naroda državnog Parlamenta, te pozvao predsjednika HDZ-a 1990 Iliju Cvitanović da se očituje o tome.

“Kukavički istup Dragana Čovića je za nas ohrabrenje i poručujemo mu da će tek imati problema i to je njegov jalovi pokušaj da sve one koji bi se možda dogovarali sa Bošnjacima izloži stubu srama i prokaže nacionalnim izdajnicima. Jer, mi bi trebali biti izdajnici, a Čović i njegova kleptomantska klika svakoga dana zanoćuje u Sarajevu i Banjoj Luci i dogovara milionske poslove sa tim mrskim bošnjacima i prijateljima Srbima. Mi u HDZ 1990 Zeničko-dobojskog kantona, a vjerujem da to mora biti prioritet i svim hrvatskim strankama, unatoč silnim problemima, želimo kompromis i znamo se  dogovarati i sa bošnjacima i Srbima. Nećeno dopustiti Čoviću da nas mučki zavađa i iseljava”, stoji u saopženju Vinka Marića, prenosi NAP.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno