Košarka

Zenički glas se ne čuje: Grad bez seniorske muške košarke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaški klub Čelik iz Zenice, u svojoj historiji, nekada je nastupao i u najjačem rangu bivše države. Zenička muška košarka igrala je izuzetno značajnu ulogu nakon samostalnosti Bosne i Hercegovine, gdje između ostalog imala dva jaka kluba u elitnom rangu Čelik i Zenica Metalno (prvak BiH 1995. godine).

Kada danas pogledate seniorske lige u Bosni i Hecegovini u muškoj konkurenciji od najnižeg do najvišeg ranga nećete pronaći ime kluba Zenice, zvuči čudno, ali istinito. Grad koji je dao toliko poznatih košarkaša, danas nema mušku seniorsku ekipu u ligama Bosne i Hercegovine. Naći ćete klubove iz manjih mjesta oko Zenice u seniorskim ligama BiH, gdje se entuzijasti bore da njihovi timovi nastupaju, ali iz najvećeg grada Srednje Bosne muškog tima u seniorskoj košarci nema!

Bilmišće je nekada bilo puno, U Areni Husejin Smajlović”, odlična dvorana koja pruža evropski ugođaj uskraćena je za mušku seniorsku košarku.

Nečujan je glas iz Zenice po ovom pitanju, obzirom da se radi o košarkaškom gradu, reakcija gotovo da i nema, kao i prijedloga da se Zenica ponovo pojavi na mapi seniorske muške košarke?

Čast zeničke košarke u seniorskoj konkurenciji, brane košarkašice Čelika i Jumpera, klubovi koji vrijedno rade, afirmišu mlade igračice i dostojno predstavljaju svoj grad kada je seniorska košarka u pitanju.

Autor: N.S. bhbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno