Zenica

Zenički dani prevencije – Plavi novembar

Dio kompleksa UNZE
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mjesec novembar je mjesc obilježen promocijom zdravlja kod muške populacije i edukacijom stanovništva o karcinomu prostate i karcinomu testisa. Na svjetskom nivou organiziran je kroz pokret: „Movember“ koji se pored predavanja i edukativnog programa obilježava puštanjem brkova kod muškaraca.

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici kroz krovni projekat „Zenički dani prevencije“, a koji je započeo prošlomjesečnim projektom o borbi protiv karcinoma dojke i projektom „Ružičasti oktobar“, nastavljaju dalje svoje aktivnosti, ovaj put kroz projekat „Plavi novembar“.

U sklopu navedenog projekta planirane su brojne aktivnosti edukativnog i zabavnog karaktera, posebno usmjerene ka mlađoj populaciji, te edukaciji mladih muškaraca o karcinomu testisa, etiologiji, patologiji, razvoju bolesti, njenim kliničkim manifestacijama, metodama dijagnostike, liječenja, tretmana i svakako stope preživljenja i važnosti ranog otkrivanja.

„Zenički dani prevencije-Plavi novembar“ će se realizirati u periodu od 15.11.-19.11.2021. godine. Planirane aktivnosti projekta navodimo u nastavku:

  • 11., 16.11. i 19.11.2021. godine u amfiteatru Metalurško-tehnološkog fakulteta realizirat će se predavanja za učenike, studente i sve zainteresirane goste, s početkom od 18:00h.
  • 11. i 18.11.2021. godine održat će se malonogometni turnir za studente Univerziteta u Zenici.
  • 11.2021. godine održat će se turnir u stonom tenisu za studente Univerziteta u Zenici.

Na ovaj način kroz edukativan sadržaj, ali i prigodne zabavne aktivnosti želimo probuditi svijest kod mladih muškaraca o važnosti brige za vlastito zdravlje.

Ovom prilikom želimo pozvati sve zainteresirane da svojim dolaskom uvećaju važnost održavanja „Plavog novembra“, a sve studente Univerziteta u Zenici da uzmu učešće u navedenim sportsko-rekreativnim aktivnostima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno