Nogomet

Zenički Čelik je na pragu da riješi dugogodišnje probleme

Zenički Čelik je na pragu da riješi dugogodišnje probleme. Potvrdio je to za Patriju i predsjednik Skupštine kluba Damir Bradarac. Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović također čini mnogo kako bi ‘ozdravio’ simbol Zenice.

Skupština kluba zakazan je za 5. januar. Već su poznata i neka od imena koja bi mogla ući u Upravni odbor Čelika. Cilj je formirati tim ljudi koji će Čelik oporaviti finansijski. Neki od prijedloga za Upravni odbor Čelika su Eldin Vrače, Edin Beganović, Enes Ibrahimagić, Mirsad Čizmo, Vahdet Drino, dr. Ermin Čehić… Riječ je o poznatim zeničkim biznismenima koji mogu pomoći klubu.

Spominje se i proslavljeni nogometaš Elvir Bolić, Zeničanin, koji bi također mogao dati veliki doprinos u oporavku Čelika.

Nogometni klub “Čelik“ osnovan je 1945. godine. Danas je učesnik elitne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nažalost, već godinima klub ima finansijkih problema. Kasne isplate igračima i radnicima kluba. Sve ukupno barata se dugom oko 10 miliona KM računajići poreze državi i kamate, piše Patria.

loading...