Ostali sportovi

Zenički aviomodelari opet uspješni: Aviomodelstvo, sport, vještina, hobi i strast

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aviomodelstvo objedinjuje sport, kreaciju, vještinu, zabavu i edukaciju, a kako izgleda jedno takmičenje avio modelara u moglo se vidjeti u suotu na takmičenju PROLJETNI KUP na prostranom Mostarskom blatu kod Mostara.

U subotu 20.05.2022. godine je u organizaciji AK “Mostar” iz Mostara održano je međunarodno takmičenje vazduhoplovnih modelara u kategoriji F1A, F1B, F1H i A1 na kojem je učestvovao 26 modelara takmičara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju je učestvovala i ekipa Aero kluba ZENICA sa 14 takmičara, osam juniora i šest senora koja je ujedno bila i najmasovnija ekipa na takmičenju.

Na ovom takmičenju su ženički modelari bili veoma uspješni jer su zauzeli dva prva jedno drugo i jedno treće mjesto. Milivoje Nedić je nakon dugo vremena pobijedio modelare iz Visokog i Mostara u veoma jakoj konkurenciji i osvojio prvo mjesto u kategoriji modela na pogon gumom, F1B. U kategoriji jedrilica, F1A naš junior Hamza Zilić je zauzeo prvo mjesto. Rejhan Čosić je bio drugi dok je Anastazija Borojević zauzela treće mjestou u A1 kategoriji.

Nakon takmičenja upriličen je roštilj pored rijeke Lištice i druženje, uz predivno vrijeme i sjajne rezultate obilježili su ovaj vikend. Evo i par fotkica sa ovog takmičenja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno