Ostali sportovi

Zenički aviomodelari juniorski prvaci Bosne i Hercegovine za 2021 godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Dana 03.10.2021. godine u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine i aero kluba “Krila Sarajevo” iz Sarajeva održano je Državno Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore u klasi A1 za 2021 godinu. U konkurenciji četiri aero kluba iz BiH aero klub Zenica iz Zenice je postao ekipni državni prvak za 2021 godinu.
Rezultat je ostvarila ekipa u sastavu Haris Plačo, Rejhan Čosić i Hamza Zilić, dok je takmičar aero klub Zenica iz Zenice Ahmed Zilić zauzeo treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.
Aero klub Zenica u periodu do kraja godine predstoji veliki broj aktivnosti, organizacija  Državnog Prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore i juniore u klasama F1ABH i D za 2021 godinu, organizacija međunarodnog takmičenja u zeničkoj areni “Memorijal Murat Šarkinović” , organizacija “Dan otvorenih vrata AK Zenica” , te planirano učešće na dva međunarodna takmičenja u Zrenjaninu i Somboru. Pored sportskog dijela rada kluba konstantno se provode aktivnosti na edukaciji mladih u izradi aviona i dronova u prostorijama kluba.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno