Ostali sportovi

Zenički avio modelari učestvovali na takmičenju u Čemincu (HR)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički avio modelari učestvovali na takmičenju u Čemincu (HR) – U organizaciji Aero kluba Osijek u općini Čeminac, Republika Hrvatska, u dvorani OŠ Matija Gubec, organizirano je takmičenje pod nazivom 12. INTERNACIONAL INDOOROPEN ČEMINAC.
Na međunarodnom takmičenju u sobnom letenju za dvije kategorije modela, okupljeni modelari iz regije bacali su male modele raspona krila do 150 mm koji se ispaljuju praćkom, i modele F1N koji su malo su veći i izbacuju se iz ruke.

Svaki takmičar ima devet zvaničnih letova i od njih tri najbolja se zbrajaju, cilj je zdržati modele u zraku što duže. U Čemincu okupilo se 42 trakmičara iz grada domaćina Čeminca – Osijeka, Karlovca, Zaprešića, Kutine, Zenice, Nove Pazove i Sombora. Riječ je o poznatim kategorijama kojima se takmiči po cijelom svijetu. Lige se u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji održavaju u posljednjih desetak godina.

Aero klubu Zenica iz Zenice navedeno takmičenje je prvo u 2019 godini. Četveročlana ekipa aero kluba “Zenica” iz Zenice, učestvovala je na navedenom takmičenju kao jedine ekipe iz Bosne i Hercegovine.  Takmičenje je proteklo u odličnoj organizaciji i gostoprimljivošću domaćina.

Prezentiran je grad Zenica i zajednica u afirmativnom i pozitivnom svijetlu, ostvareni su novi kontakti i saradnje u regiji, planirani su naredni odlasci na takmičenja u klasi F1N koja je u ekpanziji, posebno za avio modelarski podmladak.

Pozivamo sve zainteresovane osnovce i ostale građane Zenice da nas posjete u prostorijama kluba na adresi Prve zeničke brigade 21 četvrtkom od 18,00 do 19,00 sati.

Sportski pozdrav. Ferid Zilić – predsjednik udruženja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno