Ostali sportovi

Zenički atletičari na pripremama za predstojeću sezonu

Podijeli ovu vijest:

Zenički atletičari na pripremama za predstojeću sezonu – Ovih dana zenički atletičari nalaze se na pripremama na više mjesta, a u sklopu priprema za predstojeću sezonu i nastupe na dvoranskim takmičenjima.

Kako nam je saopštio Aziz Kevelj, trener u AK Zenica, sa njim su na pripremama u Makarskoj Adis Hodžić, Zerina Sivac i Azra Omanović. Nadalje, Abedin Mujezinović je u Splitu, a u Beogradu su Mehmed Skender,  Mesud Pezer, Hamza Alić i Mediha Salkić.

Dejan Mileusnić je u SAD, a Amel Tuka u Južnoj Africi.

-U mjesecu aprilu u Makarsku će na pripreme Elvir Krehmić sa svojim „skakačima“, dok će ove subote, 18.1. u Beogradu nastupiti Sedin Heco, Maid Redžić i Samir Hodžić na otvorenom prvenstvu Beograda u dvorani za seniore i seniorke zajedno sa trenerom Elvirom Krehmićem -, saopštio nam je Kevelj.

Devetog februara 2020.godine na programu je Balkansko dvoransko atletsko prvenstvo za juniore i juniorke u Istanbulu, a sedam dana kasnije u istom gradu održat će se i seniorska Balkanijada u atletici. Prema prijedlogu kalendara Atletskog saveza BiH, prvo zvanično takmičenje u našoj zemlji trebalo bi se održati 01. i 02. februara 2020.godine, a radi se o Prvenstvu BiH u dvorani za mlađe juniore, juniorke i seniore.

E.Imamović

Foto arhiva

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno