Ibrahim Emić

Zeničke priče: Rudanka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kažu, jest fino kada sam sebi sipaš iz flaše u čašu, ne gledaš jesi li nasuo 003 ili 005, pa se sjetiš jedne takve kafane gdje si sam sebi sipao piće iz flaše. Neki će se sjetiti a neki su mladi da to pamte.

Naime, u Lukovom polju, to je tamo kod garnizona kada skreneš idući sa Drvenog mosta desno, pa se voziš do Daića stolarije, skreneš desno a onda sam put te vodi do te kafane. Kafana se zvala Rudanka. I čudne koincidencije, u Lukovom polju a gazdarica Dragica Lukin. Iz svoje kafane mogla je komotno vidjeti svoju kuću, tamo preko rijeke Bosne, tačnije u Poljicama.

Sve je to nekako bilo povezano. Poljice, Lukovo polje, Dragica Lukin. I zaista, potvrdit će to oni koji se toga sjećaju, samo što sjedneš, prilazi ti gazdarica ili konobarica i pita šta pijete. Narudžba brzo stiže ali u obliku pune boce, sa odgovarajućom čašom a ubrzo dolazi, nenaručeno porcija svježih uštipaka , travnički sir, suha govedina tanko narezana, i odozgo domaći kajmak.

I šta ti preostaje nego zasjesti kada te je domaćica ovako fino primila. Ovo je ovako bilo pa neka me neko ispravi ako nije tako…

Autor: Ibrahim Emić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno