Politika

Zenička inicijativa KF o pritvoru Kasumoviću: Očekujemo uvažavanje žalbe

Podijeli ovu vijest:

Vijećnici Zeničke inicijative Kasumović Fuad danas su održali konferenciju za medije povodom određivanja mjere pritvora gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini, kao i mjera zabrane drugima u slučaju “Zenicatrans”. Vijećnik Zeničke inicijative Kasumović Fuad Kenan Uzunović je kazao da je ovo sraman proces od sprovođenja akcije, do konačnih odluka mjera pritvora i mjera zabrane.

“Smatramo da je odluka sudije donesena ishitreno, tužiteljica je rekla da nije imala vremena da ispita 11 svjedoka pa samim tim ni on nije imao vremena da pregleda materijal. Legalisti smo, vjerujemo u sudstvo i da će se uložiti žalba koju će advokatski tim uputiti. Vjerujemo da će već u ponedjeljak žalba biti uvažena i da će oni biti na slobodi te ukinute mjere zabrane”, kazao je Uzunović.

PROČITAJTE I:   SDP BiH: Omogućiti porodiljsku naknadu od 1.000 KM mjesečno svim porodiljama!

Na pitanje medija šta će se desiti sa usvajanjem prijedloga i nacrta budžeta kojeg donosi samo gradonačelnik, Uzunović je kazao da on neće moći obavljati funkciju dok je u pritvoru te da prema Statutu vijeće nema pravo donositi odluke i imenovati nekoga drugog zbog čega je ovo ujedno i blokada grada.

“Danima govorim da je ovo politički montiran proces, odgovorno tvrdim i to ćemo dokazati u narednom periodu”, izjavio je Uzunović.

PROČITAJTE I:   SDP BiH: Omogućiti porodiljsku naknadu od 1.000 KM mjesečno svim porodiljama!

Kantonalni sud u Zenici sinoć iza ponoći odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora “Zenicatransa”, Vahdetu Drini, dok su mjere zabrane izrečene za ostale četiri osobe u ovom procesu. Advokat Kasumovića Asim Crnalić smatra da je ovo pogrešna odluka suda te će, kako je i Uzunović kazao, danas u toku dana već biti napisana žalba na ovu odluku. (Foto Klix)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010