Info

Zenička i tešanjska bolnica na liječenju imaju po pet zaraženih pacijenata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica i Opća bolnica Tešanj trenutno na liječenju imaju po pet pacijenata koji su zaraženi koronavirusom, ali se ne radi o teškim oblicima infekcije Covida-19.

– Tokom vikenda nismo imali novoprimljenih pacijenata, a u zadnjih sedam dana nije bilo ni preminulih. Brojke su, unazad mjesec dana, na istom nivou pa se može kazati da je situacija stabilna – ističe direktor zeničke bolnice Rasim Skomorac.

Direktor tešanjske bolnice Omer Bedak također ističe kako im hospitalizacija ovih pacijenata više ne predstavlja veliki problem.

– Brojke su slične već unazad mjesec dana i na nivou su svjetskih statistika. Nismo imali preminulih već neko vrijeme, a unazad nekoliko dana nismo imali ni novih prijema. Uglavnom, zaraza nije nestala, ali nije ni eskaliralo u bilo kom obliku. Naravno, naš izolatorij u koji smještamo takve pacijente još uvijek je zatvoren, jer moramo imati poseban prostor za takve pacijente – ističe Bedak.

Na snazi su, navodi, epidemiološke mjere koje su ranije propisane.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno