Kultura

Zenička glumica Adna Hasanić u filmu engleske producentice Jamie Cooper

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička glumica Adna Hasanić u filmu engleske producentice Jamie Cooper – Engleska producentica Jamie Cooper nakon što je okupila mladi tim producenata iz Zagreba i Mostara započela je pripreme za igrani film “Ženski orkestar“, čije snimanje treba krenuti do kraja godine u Mostaru, Trebinju i Sarajevu. Priča govori o mladoj profesorici glazbe i 18 godina starijem muškarcu različitih vjeroispovijesti.

Sve počinje tako što Edvin, ulazi u ozbiljnu vezu s Dunjom s kojom planira zasnovati obitelj, a zaplet započinje kada se u njihov život uplete Dunjina obitelj koja ima konzervativna stajališta i teret političke ideologije, prožet mržnjom spram drugih i drugačijih. Dunju će igrati mlada zenička glumica Adna Hasanić, kojoj će ovo biti prva filmska uloga za dugometražni film.

Film će, kako se navodi iz produkcije, na svoj način progovoriti o odnosima poslodavca prema uposlenicima kao i problemu alkoholizma i kladionicama, koje u posljednje vrijeme sve više privlače ogroman broj i visoko obrazovanih žena u BiH, te vjerskim sukobima i ljudskim traumama. Direktor fotografije ovog filma je Irac Joe Coombes, a redatelj filma bit će također Irac bh. porijekla Mirsad Ademović, koji je i scenarist filma. ‘

‘Kasting za film bit će održan tokom jula ove godine, a za sada jedino je poznato da će Adna igrati Dunju”, rekla je producentica Jamie Cooper za Bljesak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno