Odbojka

Zenička ekipa KSO BOSNA pobjednik turnira u Barceloni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klub sjedeće odbojke (KSO) Bosna iz Zenice pobjednik je Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci “Barcelona 2023”, saopštavaju nam iz KSO Bosna Zenica.

Nakon što su u prva dva meča na turniru pobjedili reprezentaciju Katalonije (3:1)  i ekipu Andaluzije iz Sevilje (3:1), igrači Bosne su u meču odigranom danas, 26.6.2023.godine, prijepodne u dvorani “Pavello de Puigverd” sa uvjerljivih 3:0 nadigrali kombinovanu reprezentaciju Italije.

KSO Bosna je prvi put nastupio na turniru povodom “Dana sporta Katalonije”, gdje su  domaćini gostima iz Zenice iskazali izuzetnu dobrodošlicu.

-Ovaj turnir u prelijepoj Barceloni i nezaboravna atmosfera kruna su još jedne uspješne sezone u kojoj smo osim u domaćoj ligi postigli zapažene rezultate na desetak turnira u BiH. Naš ženski tim kao jedini predstavnik BiH nastupio je nedavno na turniru Eurolige u Poljskoj. Zahvaljujemo se svim prijateljima kluba i sponzorima, a svakako da su grad Zenica, na čelu sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, Vlada ZDK i naše resorno ministarstvo, kojeg vodi ministar Adnan Sirovica među najzaslužnijim što smo imali dobre uslove za rad. U narednoj sezoni očekuju nas novi izazovi, a prije svega želimo, uz naš tradicionalni turnir povodom Dana nezavisnosti, u Zenicu dovesti i „Eurologu 2024“ i najbolje europske klubove -, kaže nam Omer Pojskić predsjednik KSO Bosna, koji ovaj klub posljednjih godina uspješno vodi zajedno sa Ferhadom Šehićem, predsjednikom Skupštine i prvim trenerom.

E.Imamović

Foto KSO Bosna Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno