Zenica

Zenička delegacija posjetila Olimpijski bazen Otoka zbog razmjene iskustava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička delegacija predvođena direktorom JP za sportske objekte i terene d.o.o. Zenica Nedimom Talićem posjetila je Olimpijski bazen Otoka u Sarajevu, a povod je bio planiranje izgradnje bazena u Zenici te razmjena iskustva i tehničkih vještina u vođenju takvog objekta sa kolegama u Sarajevu.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji I faze objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima potpisan je u augustu prošle godine.

Zeničke kolege zanimali su svi detalji, od tehničkih uputa, savjeta, preko materijala i opreme korištene prilikom izgradnje i održavanja Olimpijskog bazena Otoka, pa sve do načina organizacije trenažnih i takmičarskih procesa te rekreativnih posjeta koje su omogućene za građane.

Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja objekta zatvorenog bazena u Zenici u sklopu je postojećeg kompleksa otvorenih bazena. Budžet planiran za I fazu građevinskih radova na izgradnji objekta iznosi 10.502.214,75 KM, a rok za izgradnju I faze je 12 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

Po okvirnim procjenama, kolege su mišljenja da bi ovaj objekat trebao zasjati u punom sjaju za otprilike dvije godine. Prve dvije faze odnose se na izgradnju novog objekta, dok će treća faza biti rekonstrukcija postojećih otvorenih bazena u vodeni park, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno