Zenica

Zenička bolnica na liječenju ima 18 Covid-pacijenata

Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica na svom Odjelu za infektivne i zarazne bolesti ima 18 pacijenta zaraženih koronavirusom, što je i najveća brojka ovog ljeta – potvrdio je Feni direktor te ustanove Rasim Skomorac.

– Svi su pacijenti smješteni na odjelu, jer njihovo stanje ne zahtjeva intenzivnu njegu niti respiratorsku podršku. Prošle smo sedmice imali smo još dva preminula pacijenta – jedan je preminuo 27., a drugi 29. jula – ističe Skomorac.

U zadnjih 10-ak dana u KBZ-u preminulo je četvero pacijenata koji su bili pozitivni na Covid-19. U prošli ponedjeljak, kada su na odjelu imali smještenih 14 pacijenata, u KBZ-u su imali zaraženih 16 članova bolničkog osoblja.

Skomorac napominje kako još uvijek nije dobio podatke o broju zaraženih radnika na današnji dan, ali ističe kako to nije brojka koja bi im predstavljala problem u osiguranju usluga na svim svojim odjelima. Zenička bolnica, napominje, ni proteklih mjeseci pa ni sada, kada je očito da rastu brojke zaraženih te samim time i hospitaliziranih, nije dopuštala posjete pacijentima na svojim odjelima.

-Federalni štab nikada nije ukinuo zabranu posjete pacijentima, pa se i ponašamo u skladu s tom naredbom – podvlači Skomorac.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno