Politika

Zenicatrans poziva sve aktere na dogovor u isteresu preduzeća i Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava JKP Zenicatrans-prevoz putnika i dio zaposlenih smatraju se također djelomično odgovornim zbog neusvajanja budžeta Grada Zenice za 2020. godinu pa aktere političke scene u tom gradu pozivaju da se dogovore kako bi sve strane bile zadovoljne, a pritom bili zaštićeni i interesi tog preduzeća – piše u saopćenju za javnost kojeg je potpisao direktor Darmin Terzić, kojeg je prenijela Fena.

On napominje kako je amandman za finansijsku pomoć tom preduzeću u iznosu od tri miliona KM jedan od glavnih razloga neusvajanja Budžeta ili Odluke o privremenom finansiranju.

-Upravi Društva nije cilj izazivanje krize u gradu niti blokada gradskog budžeta. Mi ćemo uvijek podržavati svako kompromisno rješenje, u cilju opstanka preduzeća, u formi u kojoj se zajednički dogovore gradonačelnik i gradski vijećnici te ostali subjekti koji odlučuju o opstanku našeg preduzeća – piše Terzić.

On dodaje kako su saglasni s prijedlogom gradonačelnika Fuada Kasumovića da revizorska kuća napravi studije eklonomske isplativosti Zenicatransa te buduću formu javnog prijevoza u Zenici, a do tada ih moli da im osiguraju nastavak funkcionisanja „kroz obavljanje prijevoza barem na dijelu gradskih i prigradskih linija“.

Terzić poziva direktora Kantonalnog poreznog ureda Zenica Sabahudina Ibrahimagića i gradonačelnika Kasumovića da postignu dogovor o načinu i dinamici isplate poreskih obaveza tog preduzeća za period 2008.-2019. godina, kako se „prinudnom naplatom u cijelom iznosu ne bi narušila realizacija drugih projekata čije je finansiranje predviđeno budžetom za 2020. godinu“.

Kantonalni porezni ured Zenica je, rješenjem od 6. februara, naložio je Gradu Zenici da, zbog preuzimanja Autobuske stanice od strane Grada, ima ispalti cjelokupni iznos duga Zenicatransa, u visini od 4,75 miliona KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno