Zenica

Zenicatrans: GPS praćenje autobusa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenicatrans: GPS praćenje autobusa – Javno komunalno preduzeće “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. uskoro će u svoje vozne jedinice uvesti sistem praćenja kretanja svojih autobusa s GPS uređajima.

Projekat podrazumijeva uvođenje sistema u 53 vozne jedinice i na svim gradskim i međugradskim linijama. “U toku je realizacija javnog poziva za nabavku opreme za uspostavljanje sistema GPS praćenja i sistema elektronskog prenosa informacija do naših korisnika na autobuskim stanicama”, kaže Jusuf Borić, direktor JKP “Zenicatrans – Prevoz putnika”.

U eksperimentalnoj fazi, kako pojašnjava, korišten je sistem određivanja GPS lokacija za dva autobusa u međugradskom i međunarodnom saobraćaju i pokazao se veoma uspješnim. Prema njegovim riječima, grad Zenica pruža punu podršku ovom projektu, koji će modernizovanjem linija i djelatnosti “Zenicatransu” donijeti nove razvojne mogućnosti.

“Cilj je zadržati povjerenje postojećih i zadobiti nove korisnike”, ističe Borić. Do kraja godine na gradskim stanicama bit će postavljeni displej paneli koji će korisnicima javnog prevoza omogućiti kontinuirano praćenje kretanja vozila na željenoj liniji. Nezavisne

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno