Košarka

Zeničanke u Tešnju pobjedile 63 razlike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zeničanke u Tešnju pobjedile 63 razlike – Košarkašice Čelika slavile su još jednu ubjedljivu pobjedu u okviru A1 lige. U odgođenoj utakmici prvog kola, ekipa Čelika slavila je u Tešnju protiv istoimenog protivnika rezultatom 93:30.
Već nakon prvog perioda pobjednik je bio poznat jer su košarkašice Čelika odličnom igrom ovaj period riješile 35:4. Domaće košarkašice su u drugom periodu ubacile isti broj poena, dok se ekipa Čelika zaustavila na 25, za rezultat prvog poluvremena 55:8.
Treći period u ekipi Čelika zaigrale su i igračice koje nisu u startnoj postavi pa je ovaj period završen u korist Čelika 17:8, a onda u posljednjem , ekipe su odigrale poprilično izjednačeno, završilo je 16:14 u korist Čelika za konačnih 93:30.
Sjajnu partiju u dresu Čelika odigrala je Milica Zeljković koja je postigla 38 poena, Anida Ćorović je ubacila 19, Sara Heljić 12, Nedžla Kovačević 8, Amna Kahrić 6, Adna Lončarević i Lamija Škaljo po 4, te Eni Nizamić 2 poena. U domaćem timu Fejzić je bila najefikasnija sa 11 poena. U okviru četvrtog kola A1 lige Čelik gostuje ekipi Travnika, a ova utakmica igra se u nedjelju od 18,00 sati.
Nedžad Glibo, KŽK Čelik TIM

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno