Nesreće

Zeničanke povrijeđene u sinoćnjoj nesreći zadobile teške tjelesne povrede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pješakinje povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak navečer dogodila na Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici zadobile su teške tjelesne povrede.

Nesreća se dogodila oko 17:30 sati kada je vozačica putničkog motornog vozila na pješačkom prijelazu udarila dvije pješakinje te nastavila voziti oko 30-ak metara od mjesta nesreće.

Za volanom je bila penzionisana advokatica koja je odlukom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon pružanja pomoći u Službi Hitne pomoći, privedena i zadržana 24 sata.

Okolnosti koje su dovele do saobraćajne nesreće još nisu poznate, a prema riječima očevidaca jedna od povrijeđenih je preletjela preko vozila nakon ostvarenog kontakta sa šoferšajbom dok je druga pješakinja nakon kontakta s haubom i “kratke vožnje” pala na cestu.

Vozilo se zaustavilo nekoliko desetaka metara iza mjesta nesreće.

Uviđaj je obavljen sinoć pod rukovodstvom dežurne kantonalne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno