Košarka

Zeničanke gostuju u Veneciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrtfinalnu seriju regionalne lige, MŽRKL, 2014/2015 u srijedu 18.februara 2015.godine u Italiji otvaraju domaća ekipa Umana Reyer iz Venecije i šampion BiH KŽK Čelik. Ostale tri utakmice se igraju u četvrtak. 

Prva utakmica četvrtfinala, 18.02.2015.godine
Umana Reyer – Čelik (igra se u Giuseppe Taliercio, 20,00 sati).

Prenosimo izjave trenera Umane Reyer i Čelika pred utakmicu:
Andrea Liberalotto, trener Umane Reyer: „Naš cilj je pobjediti, a za takav rasplet moramo biti koncentrirani, odlučni i agresivni.“
Slobodan Kecman, trener Čelika: „Ulogu favorita u ovom meču prepuštamo domaćoj ekipi. Oni su se pojačali sa izuzetno kvalitetnom igračicom i zbog toga su sigurno u prednosti. Mi nismo imali puno vremena da se pripremamo za ovaj susret. Ekipu Umane Reyer znamo samo sa video snimaka jer nismo imali priliku igrati protiv njih, ali mi ćemo igrati onako kako smo trenirali cijelu sezonu i pokušati igrati našu igru. Ukoliko u tome uspijemo i ukoliko nam se ukaže prilika da zabilježimo dobar rezultat, nastojat ćemo to i iskoristiti. Respektujemo domaću ekipu, ali smo svjesni da je ovo tek prva utakmica i da ona ništa neće rješiti, a drugu utakmicu igramo u našoj dvorani i pred našim navijačima.”

Svi parovi i satnica prvih utakmica četvtrfinala (2.stepen takmičenja):
(A) Budućnost Volcano (A1)-Grosbasket (B4), četvrtak, 19.02. u 18,30, TV prijenos TV CG
(B) Umana Reyer (A2)-Čelik (B3), srijeda, 18.02. u 20,00
(C) Athlete Celje (B1)-Triglav (A4), četvrtak, 19.02. u 18.00
(D) Radivoj Korać (B2)-Medveščak (A3), četvrtak, 19.02 u 18.30
Utakmice se igraju na dvije pobjede, po principu domaćin-gost-domaćin/1-1-1/, s tim da su domaćini ekipe koje su zauzele 1. i 2. mjesto u grupama A i B.
E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno