Košarka

Zeničanka u velikoj formi: Aida Kalušić srušila lidera prvenstva Rumunije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanka u velikoj formi: Aida Kalušić srušila lidera prvenstva Rumunije – U Rumunjskoj ženskoj LNBF ligi odigrane su utakmice 16.kola. Ekipa Universitatea Cluj za koju od ove sezone nastupa Zeničanka Aida Kalušić dočekala je lidera prvenstva ekipu Sepsi, koja je prije utakmice imala skor od 15 pobjeda, bez poraza.

Sjajnom partijom reprezentativke BiH i bivše košarkašice Čelika, Cluj je kod kuće pobijedio Sepsi rezultatom 77:68 i tako im nanijeo prvi poraz u sezoni. Zanimljivo da ekipu Sepsi trenira bivši selektor reprezentacije BiH i naš ponajbolji stručnjak kada je u pitanju ženska košarka Zoran Mikeš.

Aida Kalušić slobodno možemo kazati odigrala je simultanku, za 26.minuta na terenu postigla je 21 poen uz pet skokova. Zeničanka je još jednom pokazala i protiv najbolje ekipe u ligi da je u sjajnoj formi i da se očekuje nastavak dobrih partija u daljem prvenstvu.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno