Nogomet

Zeničanka Sumeja Bektaš je nova fudbalerka SFK 2000 Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanka Sumeja Bektaš je nova fudbalerka SFK 2000 Sarajevo – Zeničanka Sumeja Bektaš, popularna Sumi, je novo pojačanje SFK 2000 Sarajevo, višestrukog prvaka i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, objavili su na stranici ovog sarajevskog kluba.

Posljednje četiri godine nastupala je za ŽFK Banja Luka, a svoje prve fudbalske korake napravila je u Zenici.

U karijeri je nastupala za ŽNK Iris, ŽNK Čelik Zenica i ŽFK Banja Luka. Igra na poziciji napadača, a u Premijer ženskoj ligi BiH postigla je 55 golova. Imala je i nekoliko nastupa za reprezentaciju BiH.

-Ovo je za mene novi početak i velika mi je čast igrati u najboljem klubu, SFK 2000 Sarajevo. Želim da se zahvalim mom bivšem klubu ŽFK Banja Luka na svemu, bilo mi je prelijepo protekle četiri godine igrati.

Zapamtit ću samo lijepe uspomene, a naravno bilo ih je, u fudbalu se pada i ustaje, još jači fudbal je više od igre, fudbal se voli i fudbal je moj život -, objavila je na svom profilu Sumeja Bektaš.

SFK 2000 Sarajevo pravi ekipu za narednu sezonu i pred ovom fudbalerkom su veliki izazovi s obzirom na to da već početkom narednog mjeseca šampionke Bosne i Hercegovine igraju utakmice Lige prvaka, a pred ovim timom je i borba za odbranu duple krune u našoj zemlji.

Sportska redakcija Zenicabloga želi sretan nastavak sportske karijere Sumeji Bektaš.

E.Imamović

Foto sa SFK 2000 Sarajevo/E.Imamović/arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno