Košarka

Zeničanka Sara Heljić: “Cilj mi je da nadoknadim izgubljenu godinu i da zaigram u dresu reprezentacije BiH!”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanka Sara Heljić: “Cilj mi je da nadoknadim izgubljenu godinu i da zaigram u dresu reprezentacije BiH!”- 20- godišnja bh košarkašica Sara Heljić i sljedeće sezone ostaje u Mađarskoj, pošto je produžila suradnju sa Vasas Akademiom, u čijem će dresu tako provesti i 5. uzastopnu sezonu.

Prošla sezona za Saru je bila iznimno teška i zbog ozljede koljena ju je u potpunosti propustila te nije upisala ni jedan službeni nastup za klub . U sezoni 19/20 odigrala je 16 utakmica u prvenstvu Mađarske i postizala 6.7 poena, uz, 4.4 skoka i 0.6 asistencija po utakmici.

Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije BiH, a prije dolaska u Vasas igrala je za Čelik u kojem je i ponikla.

Produžila si suradnju sa Vasas Akademijom za još jednu sezonu, biti će ti to peta sezona ovdje, osjećaš li se već kao domaća tu?

– Što se Vasas Akademije tiče, svaka djevojka koja dođe tu da igra, cijela uprava kluba se potrudi da se ta djevojka osjeća kao u domaćem klubu. Ja sam ponikla u KŽK Čelik, ali naravno da se osjećam kao domaća u Vasas Akademiji, što dokazuje zapravo moj boravak tu već pet sezona. Zadovoljstvo mi je biti dio ovoga kluba  jer se bave radom sa mladim, talentovanim djevojkama i našim napretkom.  Svojim dugim boravkom ovdje također sam ostvarila i to da se zapravo i brojim kao domaća košarkašica što se tiče ove lige.

Sloviš za jednu od najperspektivnijih igračica svog godišta u Europi, koliko ti je boravak u Vasasu pomogao u dosadašnjem igračkom razvoju, kad usporediš sebe na dolasku u Vasas i danas?

– Prije nego što sam došla u Vasas imala sam priliku da radim sa jednim od po meni najboljih trenera Slobodanom Kecmanom od kojeg sam pokupila mnogo znanja što se tiče košarke. Vasas koji igra jako ozbiljnu i dobru ligu,  kao što je prva liga Mađarske  mi je mnogo pomogao u mom razvoju na terenu, a i van terena također, što se može vidjeti u ostvarenim rezultatima iz sezone u sezonu. I mnogo sam zahvalna na tome svima koji su omogućili to, i koji su radili sa mnom u proteklim godinama.

Iza tebe je teška sezona, koju si gotovo u cijelosti propustila zbog ozljede koljena, kako si proživljavala te trenutke koji su te zadesili?

– Nažalost, povrijedila sam se prije samog početka sezone, zbog čega je meni bilo jako teško jer nisam bila u mogućnosti da uz svoj tim ostvarimo neki naš cilj i uspjeh. Ali unatoč povredi koja me je zadesila nisam mnogo razmišljala o tome u smislu “zašto baš meni da se desi” nego sam se fokusirala na to da se vratim bolja na teren, a za to je zaslužna moja porodica, i moja ekipa koji su mi davali vjetar u leđa i koji su uvijek bili uz mene.

Dugotrajni oporavak još uvijek traje, kada te se može očekivati na terenu zdravu i spremnu za igru?

– Da, svaki dan naporno radim na oporavku, a ako sve bude po planu krajem septembra ili početkom oktobra očekujem potpuni povratak na teren.

Čeka te nova sezona u dobro poznatom okruženju, koje su tvoje ambicija za sezonu pred nama, i što bi te zadovoljilo kao neki uspjeh kako na individualnom tako i generalno rezultatskom planu?

– Pa neki od mojih ciljeva su da potpuno savladam taj neki strah da mi se povreda ne vrati. Mnogo radim na tome, a i mnogo treniram da bih se što bolje spremila za narednu sezonu. Moj cilj je da nadoknadim izgubljenu godinu i da opravdam očekivanja, prvenstveno svoja, jer vjerujem u sebe i smatram da mogu mnogo toga da pokažem, pa onda također da opravdam očekivanja trenera. Zadovoljilo bi me upravo ovo što sam spomenula iznad, i još jedna stvar koja bi me također zadovoljila je ta da zaigram u dresu svoje reprezentacije BiH, a za to ću da se potrudim u narednoj sezoni i nadam se da ću uspjeti ostvariti ta neka svoja očekivanja, a i očekivanja drugih.

Autor: wbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno