Nogomet

Zeničanka novi trener ŽFK Borac

Zeničanka novi trener ŽFK Borac
Zeničanka novi trener ŽFK Borac
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanka novi trener ŽFK Borac- Bivša igračica i kapiten ŽNK Čelik iz Zenice, Arijana Puljić, novi je trener ženskog fudbalskog kluba (ŽFK) Borac iz Jelaha, objavili su na stranici ovog kluba.

U svojoj vrlo impresivnoj, 18-godišnjoj karijeri nastupala je i za žensku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Od aktivnog igranja nogometa oprostila se 11.juna 2014.godine na utakmici ŽNK Čelik – ŽNK Mladost (Nević Polje) 1:3, ali i nakon toga znala je kao trener pomoći ekipi Čelika na nekim utakmicama do zadnjih dana boravka u ŽNK Čelik.

Što se tiče trenerskog iskustva Arijana je već dvije godine asistent trener u ženskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Prije sadašnjem selektoru Nikoli Nikiću Arijana je asistirala i selektoru Momčilu Staniću, tako da kada se radi o njenom iskustvu kao treneru Arijana ima veliko iskustvo i kao trener.

U Borcu se nadaju da će uspjeti dio svog vrlo bogatog igračkog i trenerskog iskustva prenijeti i na igračice Borca i da će sa ovom mladom i perspektivnom ekipom postići velike uspjehe.

Prenosimo vam šta je Arijana u razgovoru izjavila, a povodom izbora za trenera ŽFK Borac Jelah:

„ Ženska ekipa Borac Jelah je vrlo mlada ekipa što se tiče igračkog kadra i ja sam sigurna da uz dobru disciplinu i saradnju mene i igračica možemo postići dobar rezultat, ali trenutni cilj nam nije da idemo na nešto veliko i da obećavamo unaprijed, ali se nadam da dosta toga u budućnosti možemo napraviti i dignuti na zavidan nivo što se tiče ženskog fudbala“.

U ŽFK Borac je došla uz posredstvo firme Kantić-Touristik kao velikih ljubitelja sporta i jednog od najvećih donatora ženske ekipe, i u Borcu se nadaju da će ova saradnja donijeti i dobre sportske uspjehe ove ekipe.

Iz Borca poručuju:

„Arijani želimo puno sreće u budućem radu u ŽFK Borac Jelah, i vjerujemo da će svojim iskustvom i znanjem doprinijeti da na stadionu Šibovi u Jelahu gledamo vrhunski ženski fudbal“.

I sportska redakcija Zenicabloga želi Arijani Puljić mnogo zdravlja i sreće u životu, te puno sportskih uspjeha u daljnjem radu!

E.Imamović za Zenicablog

Zeničanka novi trener ŽFK Borac
Zeničanka novi trener ŽFK Borac


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno