Biznis

Zeničanka Majda Husaković stvorila prepoznatljiv brend Mayday Design

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanka Majda Husaković (35), profesor engleskog jezika, zaposlena kao administrativni službenik, kreativna je duša koja voli autentičnost, nesvakidašnji stil, unikatne dodatke i upravo iz te ljubavi ali i sklonosti, stvorila je brend Mayday Design. Ona ima svoju radionicu u kojoj nastaje najautentičniji nakit i modni dodaci. Majda najviše radi na ogrlicama i narukvicama, koje su neformalno podijeljene u monohromatske i koloritne kompozicije. Također, radi i prstenje, rjeđe broševe i dodatke za šešire. Njeni proizvodi su drugačiji od svega na što ste navikli i upravo to izdvaja iz mase sve one koji se odluče za neki od njenih proizvoda.

-„Interesovanje za kreativnost generalno počinje još u doba obdaništa kada sam dosta crtala i pjevala, kasnije kroz osnovnu i srednju školu kroz likovne sekcije i horove. Interesovanje za ovaj vid kreativnog izražavanja javio se negdje pred kraj 2016. godine kad sam prijateljicama imala želju da poklonim nešto autentično, što nije klasično „kupovno“ te sam tako kupila elemente i repromaterijal i sastavila svoje prve komade, koji su ispali „iznenađujuće“ dobro. Tada je sve krenulo spontano, jednostavno sam nastavila da radim i sastavljam nove komade, javljale su se nove ideje, sve je išlo bez razmišljanja o tome kuda to konkretno vodi, mene je ispunjavalo i to mi je bilo dovoljno. U početku su radovi bili prilično šeptrljavi i sada se nasmijem kad se sjetim tih prvih, ali su mi ujedno i najdraži jer su bili nešto što sam sama osmislila, početak nečega što mi puno znači i što će preusmjeriti profesionalni život da tako kažem“ – otkrila je Majda.

Rad na komadima Mayday Design je svakodnevan i počinje navečer, jer joj kako kaže rad noću više odgovara za kreativni rad, kada nastaju novi komadi i realizuju se ideje. Kada ne radi na izradi novih ili naručenih komada, Majda radi na marketingu, fotografiji, prezentaciji već urađenog, slanju pošiljki, sastajanju s kupcima i sl.

-„Već izvijesno vrijeme ne mogu reći da je Mayday Design isključivo samo hobi jer su narudžbe i prodaja kontinuirani, tako da je to ipak jedan vid posla. Planiram ozbiljnije da se posvetim isključivo radu na izradi komada Mayday Desig budući da je to ono što me zaista ispunjava i što volim, tako da maksimum energije želim da usmjerim upravo tamo. Što se registracije tiče, u planu je i to, ali gdje i u kojem konkretno vidu, još je sve u razmatranju“ – rekla je Majda čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Mayday Design → i Instagram stranici: @mayday_design →

-„Mayday Design nakita su rijetko suptilni, uglavnom imaju tzv. statement karakter i ističu pojednica iz mase današnje sveprisutne uniformisanosti, koju imamo priliku svakodnevno gledati na našim ulicama. Mnogi komadi su urađeni samo jednom, bez mogućnosti ponavljanja i težim da se držim toga da se svaki komad više ne ponavlja, ukoliko kupac traži da se izradi ponovo identičan komad kao neki koji je već prodan, uvijek sugerišem bar male izmjene, upravo da se održi ta autentičnost. Imam namjeru da cijeli koncept Mayday Design-a podignem na viši nivo, u svakom smislu, nove ideje su tu i polako se već realizuju, nova kolekcija je pri kraju“ – kazala je Majda.

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na [email protected] ili nam pišite na Facebook.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno