Košarka

Zeničanka Aida Kalušić pomoćnik selektoru bh. ženske juniorske košarkaške reprezentacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanka Aida Kalušić pomoćnik selektoru bh. ženske juniorske košarkaške reprezentacije – Zeničanka Aida Kalušić, bivša veoma uspješna košarkašica, postavljena je za pomoćnika selektoru Slaviši Ožegoviću u bh. ženskoj juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji (U-18).

Naime, u julu 2019.godine u Sarajevu će se održati Evropsko prvenstvo “A“ divizije za djevojke do 18 godina, a među njima će biti i bh. selekcija i selektor Slaviša Ožegović je odabrao, prije 10-ak dana, za pomoćnika Zeničanku Aidu Kalušić. Pripreme reprezentacije su počele juče.

Nakon uspješne igračke karijere Aide Kalušić ovo je još jedno priznanje i napredak u košarkaškoj karijeri.

Aida je nastupala u domaćim klubovima KŽK Čelik i ŽKK Mladi Krajišnik, te u inostranim klubovima u Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Qataru, Rumuniji i Turskoj.

Iako je 2018.godine, kao trener, sa KŽK Čelik osvojila A1 ligu, ipak je odlučila još jednu godinu odigrati u Turskoj, te ove sezone okončala igračku karijeru. Pred kraj ove sezone priključila se stručnom ştabu KŽK Čelik, te će sigurno u budućnosti biti dio ovog projekta. U juniorskoj selekciji U18 je i talentovana Ajla Selimović, takođe, iz  KŽK Čelik.

Bit će to prvi put da organizujemo Evropsko prvenstvo ‘A’ divizije u BiH. Sarajevo bi trebalo ugostiti 16 najboljih evropskih reprezentacija u konkurenciji djevojaka do 18 godina.

Igrajući na domaćem parketu naša U-18 selekcija će imati priliku da ostvari dobar plasman, a koristi od Evropskog prvenstva će imati i grad Sarajevo i BiH, ali i Savez.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno