Ostali sportovi

Zeničanin Vedad Karić prvi bh. senior na Evropskom biciklističkom prvenstvu od 1995. godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Vedad Karić prvi bh. senior na Evropskom biciklističkom prvenstvu od 1995. godine – Bosanskohercegovački biciklista Zeničanin Vedad Karić bit će prvi biciklista od 1995. godine koji će predstavljati BiH na Evropskom prvenstvu koje će ove godine biti održano u Francuskoj.

Karić je najuspješniji bh. biciklista koji je krajem prošle godine osvojio ligu BiH u cestovnom biciklizmu, a i ovu sezonu je krenuo veoma uspješno gdje se nakon svake utrke tokom vikenda kući vraćao s najsjajnijim odličjem.

Iako je cestovni biciklizam njegova prva ljubav, prošle godine je osvojio i brdsku bh. ligu što je bilo iznenađenje i za njega, a još veće je uslijedilo nakoj jutrošnje informacije da će u novijoj historiji ispisati nove stranice bh. biciklizma.

“Ovo je historijski momenat kada je u pitanju bh. biciklizam, jer ću biti prvi senior koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj koje će biti održano 26. augustu u novijoj historiji od 1995-2020. godine. Hvala Biciklističkom savezu BiH te sponzorima koji su mi pomogli da nastupim na ovako velikom događaju za našu državu. Mali korak za čovječanstvo, ali veliki za Bosnu I Hercegovinu”, kazao je Karić.

Karić je samim plasmanom i takmičenjem u ovom velikom prvenstvu uljepšao biciklizam u BiH, a zasigurno će i rezultat biti zapažen i cijenjen u našoj državi. Direktan, prijenos utrke bit će omogućen na Eurosportu u srijedu od 12 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno