Nesreće

Zeničanin umro u stanu u Crkvicama, tijelo preuzeto, ali je iza umrlog bukvalno ostao – haos

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkom naselju Crkvice, jučer je pronađeno beživotno tijelo našeg sugrađanina, koje prema informacijama stanara, danas prijepodne izneseno iz stana.

Na adresi Crkvice 36A u malenoj garsonijeri, za koju komšije tvrde da je puna otpada, već nekoliko dana se nalazilo beživotno tijelo Zeničanina Bogdana Simića.

-Stanari su pozvali policiju, patolog je ustanovio smrt, tijelo niko neće da preuzme. Zgrada je puna žohara, smrad je užasan u haostoru i stanari se plaše zaraze, jer je tijelo već u fazi raspadanja, a žohari sami po sebi prenose zarazu. Molim Vas istražite, napisala nam je jutros stanarka koja je navela da su policija i patolog sinoć ušli u stan.

-Ne znamo da li ima rodbine, jer je bio socijalni slučaj i to je stan od Općine koji mu je dodijeljen, rekla nam je.

Zatražili smo informaciju i iz Uprave policije MUP-a ZDK.

– Slučaj je potvrđen. Policija je nakon dojave izašla na lice mjesta. Mrtvozornik je potvrdio prirodnu smrt, tako da se tu završavaju aktivnosti iz domena nadležnosti policije, odgovoreno nam je.

Saznajemo da je umrli Bogdan Simić, a prema informaciji stanara, prijepodne je tijelo odneseno iz stana.

-Nažalost, time nismo riješili naš problem. Stan je u užasnom stanju, dovoljno je da vidite ovo s ulaza. Nesnosan smrad se širi zgradom i oko zgrade. Mi nažalost nemamo informaciju da li će i kad neko od nadležnih intervenirati. Znamo da stan pripada Gradu i da će ga vjerovatno uzeti, ali ne i ko će iznijeti i dezinfikovati sve ovo, kazala nam je sugrađanka.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno