Zločini

Zeničanin uhapšen ispred Predsjedništva BiH

Uhapšen Zeničanin
Uhapšen Zeničanin
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ispred svečanog ulaza zgrade Predsjedništva BiH danas u 13 sati i 40 minuta pokušalo se zaustaviti putničko motorno vozilo marke Golf 2 u kojem se nalazilo lice koje je sjedeći u vozilu mahalo crnom zastavom ispisanom arapskim slovima, koja asocira na zastavu koju koriste pripadnici terorističke organizacije ISIL. U tome su ga spriječili pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH čiji pripadnici obezbjeđuju među ostalim i zgradu Predsjedništva BiH i koji su ga zadržali do dolaska pripadnika MUP-a KS-a. Ovu informaciju potvrdio je za „Dnevni avaz“ i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

– Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH utvrdili su identitet navedenog lica, a nakon toga ga predali u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo . Obaviješten je i tužitelj Tužilaštva BiH- kazao je Vilić za „Avaz“. Nezvanično saznajemo da je riječ o Alenu Tahmiščiji rođenom 1986. godine u Zenici. On je kako saznajemo u međuvremenu predat u nadležnost pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) . Policijskim pregledom, u automobilu, kako saznajemo nije pronađeno oružje.

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno