Ostali sportovi

Zeničanin juniorski prvak Bosne i Hercegovine u aeromodelarstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Državni prvak za 2022. godinu u juniorskoj konkurenciji aero modelara postao je Hamza Zilić iz AK Zenica. U subotu 26.3.2022. godine je u N.Topoli kod Banja Luke u organizaciji AK “ULL”, Banja Luka odrzano 65. Državno prvenstvu Bosne i Hercegovine i 4. RS Open International Međunarodno takmičenje vazduhoplovnih modelara na kojem je učestvovao 31 takmičar iz Srbije, Hrvatske, SAD i Bosne i Hercegovine.

Mala, ali odabrana ekipa Aero kluba ZENICA u sastavu Ferid Zilić, Milivoj Nedić, Faik Čičak, Borković Anastazija, Hamza Zilić, Haris Plačo, Ahmed Zilić, Aida Šarkinović, Sanjin Šarkinović i Predrag Šarkinović je bila u Novoj Topoli gdje je učestvovala na pomeutim takmičenjima. Juniori aero kluba Zenica su i ovoga puta imali odličan nastup gdje su zauzeli nekoliko prvih, drugih i trećih mjesta.

Tako je  Državni prvak za 2022. godinu u juniorskoj konkurenciji postao Hamza Zilić, dok je treće mjesto i bronzanu medalju osvojio Ahmed Zilić. Na 4. RS Open internacionalu u juniorskoj konkurencije 1. mjesto zauzeo Haris Plačo, dok je drugo mjesto zauzeo Ahmed Zilić a treći je bio Hamza Zilić.

Seniori aero kluba Zenica Milivoje Nedić, Faik Čičak i Ferid Zilić i Predrag Šarkinović su bili veoma solidni tako da je Ferid Zilić zauzeo 4. mjesto u kategoriji F1A kao i Predrag Šarkinović u kategoriji F1B.

Atrakcija takmičenja je bio Sanjin Šarkinović koji je sa svoje četiri godine zauzeo 5. mjesto među juniorima. Zahvaljujemo se aero klubu “ULL”  Nova Topola na gostoprimstvu i dobroj organizaciji takmičenja. Divno druženje, predivno vrijeme i sjajni rezultati, evo i par fotkica da Vam dočaramo atmosferu na ovom takmičenju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno