Nesreće

Zeničanin još uvijek u induciranoj komi, udario ga “Golf” nakon što je izašao iz autobusa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin A. M., koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Sarajevskoj ulici kod “Metalnog”, nalazi se u stanju inducirane kome i njegov život je u direktnoj ugroženosti zbog stepena ozljeda, potvrđeno je Zenicablogu u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Nesreća u kojoj je, kao pješak, stradao A.M., dogodila se u petak oko 22,20. Stradalog je udario “Golf”, za čijim upravljačem je bio S. Š. iz Zenice.

Prema izjavam očevidaca, stradali je izašao iz zaustavljenog autobusa, nakon čega je na njega “naletio” golf”, te ga teško ozlijedio.

– Pješak je bio jako krvav, hitna pomoć je brzo stigla, ali policajci koji su pomogli su nam rekli da su povrede takve da mu je direktno ugrožen život, rekao nam je očevidac nesreće A. Č.

Uviđaj je obavio odjel OKP Policijske uprave I Zenica, a Zeničaninu su teške povrede glave i tijela dijagnosticirane po prebacivanju u KBZ, te je operisan.

Očekuje se da će ljekarske ekipe, kako je najavljeno, u narednim danima pokušati probuditi povrijeđenog iz inducirane kome.

Inducirana koma je postupak koji se koristi za liječenje teških povreda mozga (najčešće nakon saobraćajnih nesreća) kada se mozgu pokušava dati dovoljno vremena za oporavak i rezervisana je za posebno teške bolesnike koji bi bez ove terapije ubrzo mogli završiti smrću.

Medicinska koma se od obične kome razlikuje po tome što je izazvana sa namjerom lijekovima pa se ukidanjem tih lijekova može i poništiti, tj. bolesnik se budi iz kome na ljekarovu odluku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno