Nogomet

Zeničanin Jasmin Burić se vratio u državu gdje je proveo najljepše trenutke u karijeri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometno prvenstvo u Poljskoj nastavlja se početkom narednog mjeseca, a naša zemlja imat će još jednog novog (starog) predstavnika u Ekstraklasi.

Nakon pola godine bez kluba, a nakon što je završio dvogodišnji ugovor u Izraelu, povremeni reprezentativac naše zemlje Jasmin Burić vratio se u Poljsku, nakon što je formu održavao na treninzima matičnog kluba u Zenici, ovaj čuvar mreže potpisao je ugovor na godinu i po sa ekipom Zaglebie Lubin, a ovu informaciju klub je danas i zvanično potvrdio na svojoj stranici.

Burić je prošao ljekarske preglede, potpisao ugovor, a danas je odradio i prvi trening s prvom ekipom. Ovaj 34-godišnji čuvar mreže prošao je sve reprezentativne selekcije, a debi u A-selekciji imao je 2008. godine u duelu protiv Azerbejdžana. Iako je već dugo u i oko reprezentacije BiH do sada je upisao samo tri nastupa.

Burić je u dosadašnjoj karijeri pored zeničkog Čelika, nastupao 10 godina za Lech iz Poznana, sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti u Poljskoj dok je posljednje dvije sezone član Hapoela iz Haife.

Iako se posljednjih pola godine povezivao sa Sarajevo, Zrinjskim, te Veležom, na kraju do dogovora nije došlo, a Burić se vratio u državu gdje je proživio najljepše trenutke u karijeri. Debi na golu Zaglebia ovaj Zeničanin bi trebao imati 4. februara protiv Legie.

Autor: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno