Zabava

Zeničanin Irdin Dinči snima tri nove pjesme, krije ime kolege sa kojim je uradio duet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Irdin Dinči uskoro ulazi u studio kako bi snimio tri nove pjesme.

Publika je do sada imala priliku da uživa u njegovim singlovima „Prašnjavi ormari“, za koju je muziku i tekst pisao Rama Demir, i „Godine su samo broj“, koju aranžmanski potpisuje Bane Vasić koji je napisao i muziku. Obje pjesme su odlično prihvaćene i već sada se uveliko slušaju i traže na nastupima.

Nove numere pjevač iz Zenice sa adresom u Švicarskoj snima u Beogradu, a među prvim će objaviti dugonajavljivanu „Sine moj“ koju je napisao Slavko Stefanović Slavkoni, za koju planira snimiti spot. Tu je još jedna pjesma Rame Demira „Silvana“.

– Naziv treće pjesme neka bude iznenađenje, jer je u pitanju duetska pjesma, a ime kolege neka ostane tajna. Sve numere će biti objavljene za dva do tri mjeseca. Radimo punom parom. Numeru „Sine moj“ je aranžirao Buca, a spot će raditi moja matična kuća Grand produkcija – kaže Irdin Dinči.

Tokom mjeseca ramazana Irdin slabije nastupa, ali su njegove svirke sa Banetom Vasićem i njegovim orkestrom rasprodate do kraja avgusta.

– Poslije Bajrama krećem na promotivnu turneju za pjesmu „Prašnjavi ormari“, koja do sada broji preko pola miliona pregleda i slušanja na YouTubeu i na društvenim mrežama. Planirano je, ali zbog brojnih obaveza ne stižem, da sa Merhadom Muračevićem u njegovom studiju u Zenici također snimim pjesmu. Nadam se da ću i to uskoro realizirati. Najavio bih i moje učešće na Bihaćkom festivalu u avgustu ove godine, gdje ću se predstaviti sa nekim novim numerama – govori na kraju Dinči.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno