Košarka

Zeničanin Ibrahim Durmo pokupio priznanja u Slovačkoj – MVP i najbolji novajlija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Ibrahim Durmo pokupio priznanja u Slovačkoj – MVP i najbolji novajlija – Potencijalni bh. košarkaški reprezentativac, Zeničanin Ibrahim Durmo, nakon sjajnih igara u Slovačkoj, pokupio je laskava priznanja u košarkaškom prvenstvu Slovačke, saopštili su iz njegovog sadašnjeg kluba Prievidze.

– Naš košarkaš u dresu Prievidze izabran je za najboljeg stranog igrača, a također mu je pripalo priznanje najboljeg novajlije u Slovačkoj -, saopštili su iz kluba.

Inače, Durmo je bio član generacije bh. juniora koji su osvojili četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu 2015. godine. Durmo je osim sarajevskih Sparsa, nosio i dres zeničkog Čelika.

On je prošlog ljeta iz sarajevskih Sparsa otišao u Slovačku, gdje je karijeru nastavio u ekipi Prievidze.

Da je odlazak u Prievidzu bio pravi potez pokazalo se već u prvoj sezoni u ovom klubu, zahvaljujući sjajnim igrama, Durmo je postao nosilac igre ovog kluba i jedan od najboljih igrača u ligi.

Njegove dobre igre nisu ostale neprimijećene, tako da je ovaj Zeničanin pozvan i za utakmicu All Star.

Durmo je na All Staru nastupio za ekipu “Svet” koja je pobijedila ekipu “Slovensko” rezultatom 136:133.

Ono što je zanimljivo da je MVP ove utakmice bio upravo naš reprezentativac, koji je u pobjedi svoje ekipe postigao 27 poena, te dodao šest skokova i dvije asistencije.

Durmo je svoju karijeru počeo u zeničkom Čeliku, a kao senior je prešao u redove Sparsa, gdje je prošle sezone bio i kapiten.

Čestitke Ibrahimu Durmi od sportske redakcije Zenicabloga na svom odličnom predstavljanju, kao i promociji svoga grada i naše države Bosne i Hercegovine u svijetu.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno