Košarka

Zeničanin Ibrahim Durmo MVP 13.kola Prvenstva BiH – Liga 10

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Ibrahim Durmo MVP 13.kola Prvenstva BiH – Liga 10 – Ibrahim Durmo, mladi bh. košarkaški reprezentativac, član sarajevskih Sparsa i zeničkog Čelika (Na dvojnu licencu, op.a.), najkorisniji je igrač 13.kola (MVP) 13.kola Prvenstva BiH za muškarce, Lige 10.

Ibrahim Durmo sa predsjednikom kluba Goranom Bulajićem

Durmo je predvodio ekipu Sparsa do pobjede nad Slobodom i u tom meču ostvario double-double učinak. Postigao je 18 poena, zabilježio 12 skokova, uz jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu, te je na kraju imao valorizaciju od 30 indeksnih poena, objavio je KS BiH. U proteklom kolu Durmo je imao najviše skokova (12), dok je Božo Đurasović iz KK Zrinjski zabilježio 11 skokova.

Inače, Ibrahim Durmo nastupio je i u nedjelju za ekipu Čelika u  utakmici protiv Gradine Srebrenik na Bilmišću u Zenici (70:79) sa double-doule učinkom od 14 poena i 11 skokova, te tri asistencije i četiri osvojene lopte.

Čestitke Ibrahimu Durmi na ovom priznanju i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno