Nogomet

Zeničanin i bivši igrač Čelika pobjednik nogometnog Kupa Mađarske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin i bivši igrač Čelika pobjednik nogometnog Kupa Mađarske – Sinoć je odigrano i finale Kupa Mađarske u kojem su se sastali Puskas Akademija i ekipa Újpesta. Nakon regularnog dijela bilo je 2:2, dok u produžecima nije bilo golova, da bi nakon penala ukupnim rezultatom 5:4 slavio tim Újpesta.

Za novog osvajača Kupa Mađarske igrao je i bivši igrač Čelika, Vojvodine, te bivši mladi reprezentativac 22-godišnji Dženan Bureković, koji je na terenu proveo 91.minut, nakon čega je zamijenjen.

Zeničanin je u zimskom prelaznom roku nakon raskida ugovora s Vojvodinom potpisao za tim Újpesta, što se ispostavilo kao pun pogodak. Ovaj lijevi bočni, koji može igrati i lijevo krilo odigrao je sedam utakmica u prvenstvu, te šest u okviru Kupa uz dvije asistencije na svome kontu.

Bureković je tako osvojio svoj prvi trofej u karijeri i naredne će sezone igrati kvalifikacije za plasman u gujrupnu fazu Evropske lige.

Zeničanin je bivši kadetski, juniorski i mladi reprezentativac BiH, a ako nastavi sa standardnim igrama u svome klubu i u narednoj sezoni, nije isključeno da možda bude pozvan i za neku od prijateljskih utakmica A-reprezentacije u skorijoj budućnosti.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno