Ostali sportovi

Zeničanin Goran Trkulja pobjednik 23. šahovskog turnira „Meho Rahmanović-Mex“ u Brezi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, 28.1.2023.godine, u Brezi je održan 23. Memorijalni šahovski turnir „Meho Rahmanović-Mex“, u organizaciji ŠK „Preporod“ Breza, a u spomen na sjajnog brezanskog, ali i bh. šahistu Mehu Rahmanovića-Mexa.

Nakon sedam odigranih kola, četiri igrača su osvojili po šest poena, odlučio je dodatni kriterij, te je prvo mjesto osvojio Zeničanin, IM Goran Trkulja, a slijede ga Sean Ćorović, GM Emir Dizdarević i FM Sulejman Suljović. Među nagrađenim igračima, od petog do desetog mjesta, još se nalaze: Halim Hutinović, Halid Strinić, Adnan Bandić, Ekrem Koso, Mirza Avdić i Zeničanin Faris Čunjalo.

Zeničani, Dino Marković i Halid Bajramović osvojili su pet, odnosno 4,5 poena.

Turnir je igran po švicarskom sistemu, od sedam kola, uz tempo igre od 15 minuta. Turnir će se rejtingovati za FIDE listu za ubrzani šah. Nagradni fond iznosio je 1.600 KM i podjeljen je na 10 prvoplasiranih za redovne nagrade i na specijalne nagrade (tri prvoplasirana, dva najuspješnija takmičara do 2100 rejting, dva najuspješnija igrača do 1900 rejtinga, najsupješniji kadet, najsupješnija šahistkinja, najbolji igrač bez rejtinga i najuspješniji domaći igrač).

Na turniru je učestvovalo 85 igrača, od toga sedam šahista sa titulama i to jedan velemajstor (GM), jedan internacionalni majstor (IM) i pet FIDE majstora (FM).

Glavni sudija bio je IA Mirza Miralem, pomoćni sudija NA Muharem Višnjić, direktor turnira je bio Mustafa Šabić.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno