Zabava

Zeničanin Dino Džihić poklanja novu pjesmu “Prave riječi”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za Dan zaljubljenih Dino Džihić poklanja novu pjesmu “Prave riječi”!

Pjesma nosi naziv “Prave riječi”, za pjesmu tekst i muziku pisao je Dino Džihić, aranžman su uradili Kenan Ferhatović i Dino Džihić, mix i master također. Prave riječi su snimane u muzičkom studiju Kenana Ferhatovića.

Predstavljamo vam intervju Dine Džihića:

Kako je nastala pjesma?

Pjesma je nastala kao spoj emocije, životnotnih prekretnica i inspiracije koja potakne čovjeka da napravi nešto lijepo i prozračno a u isto vrijeme se izrazi.

Nosi li određenu simboliku?

Pjesma iako durska i vedre melodije nosi snažnu simboliku u stihovima. Sama po sebi propituje sve što je ovozemaljsko i isto stavlja u drugi plan te se okreće univerzalnim vrijednostima ljubavi i svim blagodatima ispunjenosti i ranjivosti od iste u dok još uvijek dišemo ili što bi se u stihovima ove pjesme reklo “ I rane su tu, da duša vidi svjetlo, u noći prije nego nas ogrne zvjezdano nebo”.

Zašto je spot takav kakav jeste?

Spot je nastao na Maldivima kao jedini pravi način da se dočara emocija koju pjesma nosi. Iskoristio sam i neke momete svoga vjenčanja i upotrijebio ih u spotu koji sam snimao odvojeno od toga ali sam već tada imao viziju kako će idealno da se prate pjesma i spot.

Želite li prenijeti neku poruku?

Poruka bi bila da ljudi što više vremena provedu u divnim momentima sa divnim ljudima sa kojima se osjećaju svoji. Jer mladost uistinu brzo prolazi iako mozda duhom zauvijek mladi, neke pustolovime će nam kasnije biti teže iznijeti. Također, izrazite se i dopustite i drugima da dopru do vas.

S kim ste sarađivali prilikom rada na pjesmi?

To što je pjesma dobila finalno ruho i oblik, pored mene, “krivi” tj. zaslužni su najviše moj kum i veliki muzičar i gitarista Kenan Ferhatović. Koji je sa mnom slijedio ideje kojima nas je pjesma vodila te smo istu skupa u njegovom studiju snimili, aranžirali i dali joj život da tako kažem, zatim moja supruga Amra, koja je poslušala bezbroj puta u nastanku i pojavila se u video spotu pjesme. Zatim moj drug sa Maldiva Iku, koji je zabilježio sve ove predivne kadrove i Arena Hotels grupacija koja nam je ustupila sve potrebno i Vedranu Tomičiću koji je skupa sa mnom smontirao video spot i sve finalno upakovao.

Koji je naredni korak u karijeri (nastupi, koncert, projekat itd..)

U narednom periodu imam još nekoliko nastupa u BiH, koje svakako možete propratiti na mojim kanalima društvenih mreža a nakon toga, krajem februara idem na Kanarska ostrva na turneju i odmor a ujedno ću snimiti nove audio i video materjale.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno