Sudske klupe

Zeničanin Amir Čamdžić osuđen na godinu zatvora zbog krivotvorenja novca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U predmetu Tužilaštva BiH, optuženi Amir Čamdžić, (rođen 1971. godine u Zenici), ranije osuđivan, sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Optuženi je proglašen krivim za krivično djelo “Krivotvorenje novca”.

Od optuženog će se oduzeti 10 krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 eura, za koje je znao da su krivotvorene, koje je optuženi tokom ove godine na području Travnika, stavio u opticaj kao prave, na način da je sa pet od navedenih krivotvorenih novčanica platio usluge u jednoj stomatološkoj ordinaciji.

Kako se dalje navodi u saopćenju Tužilaštva BiH, jednu od navedenih krivotvorenih novčanica stavio u opticaj u ugostiteljskom objektu, dok je preostale četiri krivotvorene novčanice držao kod sebe i iste odbacio prilikom bijega od policijskih službenika koji su ga pokušali zaustaviti i legitimisati.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Nakon prihvatanja sporazuma, predmet protiv navedenog optuženog je pravosnažno okončan bez daljeg provođenja sudskog postupka.

Foto: klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno