Košarka

Zeničani vrlo uspješni na Kengur kupu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlični rezultati zeničkih ekipa na 17. “Kengur Kupu 2015“ u Zenici. Nakon dva dana na 17. Međunarodnom košarkaškom turniru za mlade „KENGUR KUP 2015”, zeničke ekipe Kengur, Čelik i Vukovi postigli su veoma dobre rezultate. Naime, ekipe Kengura obezbjedile su tri finala (juniori, pioniri i predpioniri), jedno polufinale (kadeti), te jednu utakmicu za 3.mjesto (kadetkinje). Ekipa Čelika igra utakmicu za 3.mjesto u kategoriji juniora, kao i ekipa Vukovi u kategoriji predpionira.

Donosimo raspored utakmica zeničkih ekipa na završnici 17.Kengur Kupa (nedjelja, 30.08.):
JUNIORI:
Za 3.mjesto, GEN – Čelik (11,40h) Arena 1
Finale, Kengur – Bosna (14,30h) Arena-centralni teren
KADETI:
Polufinale, Kengur – ABC Tuzla (9,00h) –Arena 1
Polufinale, Željo – Kakanj (9,00h) Arena 2
PIONIRI:
Finale, Kengur – ABC Tuzla (13h) Arena 2
KADETKINJE:
Za 3.mjesto, Kengur – Vitez (10,20h) Arena 3
PREDPIONIRI:
Za 3.mjesto, Vojnik – Vukovi (9,50h) Sala O.Š. „Musa Ćazim Ćatić)
Finale, Kengur – Kakanj (11,40h) Arena 3

Kao što smo već objavili, domaćin i tehnički organizator ovogodišnjeg 17. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade „KENGUR KUP 2015” je Košarkaški klub „Kengur“ iz Zenice.
Turnir se održava od 28. do 30. avgusta 2015.godine u 4 dvorane uz učešće 42 ekipe sa oko 500 dječaka i djevojčica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Biće odigrani 69 utakmica. Takmičenje se odvija u 5 kategorija i to : juniori, kadeti, pioniri, predpioniri i djevojke (kadetkinje).
Kengur kup se održavao u četiri dvorane u gradu : Arena Zenica, Bilmište, O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ i O.Š. „Skender Kulenović“. Utakmice će suditi oko 50 sudija.

Finalni program će se održati u zeničkoj Areni u nedjelju 30.avgusta od 9 sati. Na poluvremenu finalne juniorske utakmice predviđeno je uručivanje zahvalnice Marku Trbiću, selektoru naše juniorske reprezentacije, koja je osvojila 4.mjesto na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se, nedavno, igralo u Grčkoj. Kako je na pressu izjavio Enver Jahić, osnivač, predsjednik i šef stručnog štaba KK „Kengur“ Zenica, da će u nedjelju u završnici prisustvovati selektori juniorske i kadetske reprezentacije BiH, Marko Trbić i Josip Pandža, te juniorski reprezentativac BiH Ibrahim Durmo (Čelik), za koje je rekao da su ovog ljeta svojim uspjesima sa selekcijama BiH na najbolji način prezentovali Zenicu i BiH.

Kompletan raspored i satnicu završnice za nedjelju objavili smo ranije i istu možete pronaći u rubrici SPORT – košarka.
Iz KK Kengur poručuju:
„Dođite i podržite ovaj jedinstveni događaj u našem gradu i postanite dio jedne lijepe sportske priče“.
Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan.

Ekrem Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno