Biznis

Zeničani uspješno realizovali proces prekvalifikacije/dokvalifikacije u okviru projekta „Centar za podršku poduzetnicima“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proces prekvalifikcije/dokvalifikacije radne snage koji je počeo u novembru tekuće godine, uspješno je okončan. Prekvalifikacija/dokvalifikacija dio je planiranih aktivnosti projekta „Centar za poduzetnike“ koji je provela Agencija ZEDA u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica i zeničkim privrednicima koji su se prijavili za učešće u ovoj aktivnosti. Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost Projekta „Centar za podršku poduzetnicima“,Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički program Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ.
Cilj projekta „Centar za poduzetništvo“ je povećanje broja registrovanih MSP posredstvom unapređenja koordinacije i komunikacije postojećih stakeholdera za lokalni ekonomski razvoj, poboljšanjem poslovnog okruženja i promovisanjem investicijskih potencijala Grada Zenice.
Preduzeća koja su učestvovala u ovoj aktivnosti:
1. U.D. „Dimnjačar“ Zenica
2. „Glovis“ d.o.o. Zenica
3. „Orijent“ d.o.o. Zenica
4. Proizvodni obrt „Hari“
5. PPUD „Klimatizacija-grijanje“ d.o.o.
6. „Pero Zenica“ d.o.o.
7. „Commerce Care“ d.o.o.

procesom prekvalifikacije/dokvalifikacije pružila su priliku kandidatima koji su prošli obuku za zaposlenje ili prelazak na drugo radno mjesto.
U procesu prekvalifikacije/dokvalifikacije, učestvovale su 43 osobe pa je na ovaj način Zenica dobila: tapetare, stolare, vozače, krojače, konfekcionare tekstila, montere toplinskih pumpi i solarnih panela, CNC operatere, programere, štampare flexo štampe te krojače.
Cilj ove aktivnosti je podrška preduzećima, jačanje konkurentnosti te generisanje novih radnih mjesta i nova šansa za mlade ljude.
Svojom prijavom za učešće u ovom Programu, preduzeća su pokazala da su prepoznala značaj ove vrste podrške te iskazala interes za sličnim aktivnostima i ubuduće.
U okviru ove aktivnosti, Agencija ZEDA i partneri: Grad Zenica i Udruženje poslodavaca Zenica su kroz projekat „Centar za podršku poduzetnicima“ sufinansirali 33,000 KM, dok ukupno vlastito učešće prijavljenih preduzeća iznosi 22,500 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno