Info

Zeničani u ETwinningu

Bh. tim u ETwinningu
Bh. tim u ETwinningu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani u ETwinningu – ETwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ Evropske unije. Erasmus + je namijenjen finansiranju projekata, partnerstava, događaja i mobilnosti u oblasti obrazovanja. Ovaj program se odnosi na period 2014.-2020. Ove godine obilježena je deseta godišnjica rada, a tim povodom od 22-24.10 održana je i konferencija u Briselu. Bosna i Hercegovina priključila se programu i prvi put bila je učesnik konferencije.

Nacionalni timovi su odabrali i prijavili po tri predstavnika iz svake države. Na konferenciji je bilo više od 500 nastavnika, direktora škola, stručnih saradnika i edukatora iz 41 zemalje u Europi. Tokom trodnevnog događaja sa pedeset i pet radionica, učesnici su imali mogućnost da pored edukacije dogovore aktivnosti u cilju umrežavanja kako bi putem eTwinninga doprinijeli mijenjanju obrazovanja u Europi.

Iz Bosne i Hercegovina pored predstavnika Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, kao predstavnik predškolstva učešće je uzela Zijada Kurtodža-Vučak defektolog, Elvedin Hasanbašić direktor OŠ “Ćamil Sijarić” Nemila i Maja Galić, defektolog OŠ “Kočerin” Široki Brijeg.

Tokom konferencije učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najboljim eTwinning projektima i razmijene ideje i savjete za buduće projekte i partnerstva.

Anne Gilleran, eTwinning viši pedagoški savjetnik, otvorila je konferenciju pozdravljajući učesnike u Briselu “srcu Europe, gdje je pokrenut eTwinning”. Zijada Kurtodža-Vučak uručila je domaćinu simboličan poklon Turističke zajednice ZDK i dala izjavu za medije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno