Rekreacija

Zeničani šampioni na međunarodnoj trail utrci “Lung Run Ugljevik”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani šampioni na međunarodnoj trail utrci “Lung Run Ugljevik”- Zeničani šampioni na međunarodnoj trail utrci “Lung Run Ugljevik”.

Dužina staze je bila 10km, prvo mjesto osvojio je Edhem Smriko sa vremenom 43:29, drugo mjesto Iran Alić 48:55 i peto mjesto Čedomir Ikić 53:19.

Jako je važno istači da je na čelu kompletne organizacije bila naša Zeničanka Elma Kablar sa trenutnom adresom u Japanu, a koja je iskoristila višegodišnje i svjetsko trail iskustvo kako bi što bolje organizovala ovu tematsku trail trku.

Lung Run je međunarodna trka koja je osmišljena s ciljem da podigne svijest javnosti o štetnim uticajima zagađenja zraka, posebno onog prouzrokovanog termoelektranama na ugalj, te da se podstiče korištenje resursa i tehnologije koji vode ka zdravijoj životnoj sredini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno