Zenica

Zeničani promoviraju mladog pisca: Roman o odrastanju u najstarijoj bh. školi

Roman o odrastanju u najstarijoj bh. školi
Roman o odrastanju u najstarijoj bh. školi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani promoviraju mladog pisca: Roman o odrastanju u najstarijoj bh. školi- Mladi pisac Hamza Hodžić nedavno je objavio roman prvjenac u kojem prikazuje “šta se krije iza vrata Gazi Husrev-begove medrese”.

Promocija romana Farbanje održat će se večeras u zeničkom caffe baru Bonaparte s početkom u 21.00 sat, a moderator razgovora sa mladim piscem bit će Edin Bajramović.

Hodžić je u intervjuu za Radiosarajevo.ba već rekao kako roman Farbanje donosi priču o učenicima ove obrazovne ustanove s dugom i značajnom tradicijom, o tome kako i šta su proživljavali u srednjoj školi, koja je skoro svima jedan od najdražih perioda života.

Roman o odrastanju za sada je dobio dosta pozitivnih reakcija, a one najvažnije su rušenje predrasuda o ovoj instituciji i njenim učenicima, te otkrivanje informacija koje su naročito bile zanimljive onima koji nisu pohađali ovu ustanovu ili imali blizak kontakt s njom.

Prva zvanična promocija romana održana je simbolično u caffeu Divan, kao jedan od značajnijih toposa u romanu, ali i jedno od važnijih mjesta u životu sarajevskih softi.

A u ponedjeljak je Hodžić promovirao svoj roman u sarajevskoj galeriji Zvono.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno