Zenica

Zeničani prijavljuju da nemaju grijanja, za sada bez zvaničnog odgovora iz “Grijanja” i AMZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više korisnika sistema centralnog grijanja u Gradu Zenica od jutros nam šalje poruke da su radijatori u njihovim stanovima i poslovnim prostorima hladni ili mlaki, te da su jutros morali “dogrijavati” prostorije. Iz JP “Grijanje”, koje distribuira grijanje Zeničanima, za sada nema nikakvih informacija.

Obratili smo se zato upravi ArcelorMittal Zenica, koja osigurava toplotnu energiju za svoje potrebe i potrebe Grada. Iz kompanije još nema odgovora da lis e radi o prekidu ili redukciji (umanjenju) isporuke toplotne energije. Nezvanično, došlo je do problema u radu postojećih kotlova.

Iz ove kompanije nema do danas zvaničnih informacija da li su ove sezone u pogonu “stari” kotlovi proizvedeni i u funkciji od sedamdesetih godina prošlog vijeka, nova Toplana na koksni i zemni gas, te druge energente, čiji je suvlasnik Grad Zenica ili je grijanje “kombinovano” iz više izvora.

Dodatni problem može nastati početkom naredne sedmice, za kada je najavljen štrajk radnika ove kompanije. Jučer je Gradska uprava Zenice objavila da   je gradonačelnik Fuad Kasumović, tokom posjete kompaniji AMZ informiran da “će u slučaju da dođe do štrajka isporuka toplotne energije biti prekinuta, a projekat Toplana Zenica obustavljen”.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno