Info

Zeničani najbolji među šest Internacionalnih škola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Takmičenje učenika Internacionalnih srednjih škola sa područja BiH, pod nazivom “Volim Bosnu i Hercegovinu“ u okviru Bosna Sema obrazovnih institucija, a iz nacionalne grupe predmeta, održano je danas u Muzeju AVNOJ-a, u Bihaću. Domaćin je bio prošlogodišnji pobjednik, Una-Sana koledž. Uz visok stepen znanja kojeg su pokazali takmičari, nijanse su bile presudne. Prvo mjesto pripalo je Internacionalnoj srednjoj školi Zenica.

Takmičilo se šest internacionalnih škola sa područja Bosne i Hercegovine.

O vrijednostima takmičenja, ispred Bosna Sema obrazovnih institucija obratio se generalni direktor Ramazan Cingil.Takmičenje je održano u tri kruga, javnog je karaktera i popraćeno je kulturno-zabavnim programom.

Visok stepen znanja pokazali su učesnici svih šest škola od kojih tri dolaze iz Sarajeva , a druge iz Tuzle, Zenice i grada domaćina. Koliko je utjecalo znanje na krajnji rezultat, kao i u svim drugim takmičenjima toliko je bilo neophodno i sreće, a u nekim momentima i najbrži prst.

Ovogodišnji pobjednici takmičenja su predstavnici Međunarodne srednje škole iz Zenice, sa osvojenih 300 bodova i novčanom nagradom od 300 KM. Drugo mjesto pripalo je Sarajevo koledžu , i treće mjesto Sarajevo koledžu – Vrace kampus. Una-Sana koledž osvojio je četvrto mjesto.

Prisutnim takmičarima prigodnim riječima obratili su se Nijazija Maslak, historičar i nekadašnji profesor Una-Sana koledža i Nuho Kurtović, direktor Pedagoškog zavoda USK-a, posebno izražavajući zadovoljstvo pokazanim znanjem takmičara iz nacionalne grupe predmeta. Bosna Sema po drugi put organizira ovakvo takmičenje, kojem prisustvuju učenici koji su pokazali najveći stepen znanja i osvojili prva mjesta u svojim školama, iz predmeta Bosanski jezik, Historija i Geografija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno